Ook al kent de Indiase keuken een grote verscheidenheid, toch zijn er ook vele overeenkomsten. Zo wordt er veel gebruikgemaakt van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groenten, specerijen en verse kruiden die tot garam masala’s (kerriemengsels) gemalen worden. De garam masala kan per streek en per gerecht verschillen. Curries, tandoori’s, tikka’s en kofta’s die met rijst, roti of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten. Daarbij maakt men veel gebruik van peulvruchten en kaas (paneer) en wordt er gebakken in ghee (geklaarde boter) en olie.
Ghee Rice
Ghee Rice is een Zuid-Indiaas rijstgerecht dat vaak bij speciale gelegenheden geserveerd wordt. Ghee Rice is mild van smaak.
Chicken Curry
Indiase Chicken Curry is een zeer populair gerecht uit de Indiase keuken. Net zoals bij veel andere Aziatische recepten, zijn ook bij dit recept veel variaties mogelijk. De saus in dit recept wordt gemaakt op basis van tomaat en ui en door de toevoeging van currypoeder krijgt het zijn typerende pittige smaak.
Mango Chutney
Mango chutney wordt in India gebruikt zoals sambal gebruikt wordt in Indonesië. De zoet-pittige mango chutney is ideaal als dip met papadums, maar ook met kroepoek en toast. Lekker als bijgerecht, maar ook lekker bij de borrel!
Boiled Fried Eggs
Heb je hardgekookte eieren over? Frituur ze dan een keer tot dit heerlijke bijgerecht.
Papadums
Papadums zijn dunne krokante Indiase crackers. Ze worden in de regel opgediend als een bijgerecht bij de maaltijd in India. Het kan ook gegeten worden als een aperitiefhapje of als snack