Ook al kent de Indiase keuken een grote verscheidenheid, toch zijn er ook vele overeenkomsten. Zo wordt er veel gebruikgemaakt van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groenten, specerijen en verse kruiden die tot garam masala’s (kerriemengsels) gemalen worden. De garam masala kan per streek en per gerecht verschillen. Curries, tandoori’s, tikka’s en kofta’s die met rijst, roti of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten. Daarbij maakt men veel gebruik van peulvruchten en kaas (paneer) en wordt er gebakken in ghee (geklaarde boter) en olie.
Kip Tikka Massala
Tikka Masala is een gerecht met Indiase én Britse roots. Het is een gerecht gebaseerd op een Indische Tikka (letterlijk: gekruid) curry, waarbij de Britten tomaten of tomatenpasta hebben toegevoegd om het gerecht wat smeuïger te maken. Zo is de Tikka Masala ontstaan.
Lime Rice
Lime rice is een authentiek recept uit het zuiden van India en ziet er door de felle kleur mooi en exotisch uit.
Tempura Groenten
Tempura is een knapperig beslag dat je kunt gebruiken om groenten een heerlijk krokant laagje te geven.