Ook al kent de Indiase keuken een grote verscheidenheid, toch zijn er ook vele overeenkomsten. Zo wordt er veel gebruikgemaakt van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groenten, specerijen en verse kruiden die tot garam masala’s (kerriemengsels) gemalen worden. De garam masala kan per streek en per gerecht verschillen. Curries, tandoori’s, tikka’s en kofta’s die met rijst, roti of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten. Daarbij maakt men veel gebruik van peulvruchten en kaas (paneer) en wordt er gebakken in ghee (geklaarde boter) en olie.
Parotta
Parotta is een platbrood in laagjes en is vooral populair in Zuid-India. Het wordt gemaakt van tarwemeel en kan gegeten worden bij alle favoriete Indische maaltijden.
Indian Pepper Chicken
Indian Pepper Chicken is een Zuid-Indiaas hot & spicy gerecht. De Indian pepper chicken is lekker met rijst en een zelfgemaakte Parotta.
Korma Groentencurry
Korma curry is een traditioneel, mild Indiaas recept wat sterk beïnvloed is door kookstijlen uit Perzië en Afghanistan. Korma komt oorspronkelijk uit het noorden van India en betekent stoven. Dit licht gekruid gerecht is mild van smaak en is daarom ook zeer geschikt als van minder pittig houdt.