Ingrediënten voor 4 personen
- 4 stuks Rode pepers
- 1 Groene paprika
- 4 stuks Lente-uitjes
- 500 g Kipfilet
- 2 tl rijstwijn
- 2 tl Maïzena
- 2 Eiwit
- 1 tl Kippenbouillon
- Snufje suiker
- Zout
Bereidingswijze
- Snijd eerst de rode pepers in de lengte door en ontdoe ze van de zaadjes. Snijd vervolgens de pepers in stukken van ongeveer 2,5 cm en daarna in dunne reepjes van 1-2 mm. Snijd de groene paprika in blokjes. Snijd 10 stukjes gedroogde rode chili in 2,5 cm stukken. Snijd 2 lente-uitjes in 2,5 cm stukken.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer de kipfilet met 0,25 tl zout, 2 tl rijstwijn, 2 tl maïzena, 2 eiwit en 1 el rijstolie. (de olie aan het einde toevoegen) Roer het om in een kom en laat het ongeveer 5-10 minuten staan.
- Verhit de wok op hoge temperatuur, voeg 3 el rijstolie toe, bak al roerend de kip goed aan en verwijder deze uit de pan als het ongeveer voor 80%klaar is.
- Houd de olie in de wok, zet deze op lage temperatuur, en bak al roerend de knoflook-gember puree en gedroogde chili. Voeg vervolgens de groene paprika en rode pepers toe en bak deze al roerende tot dit voor ongeveer 50% klaar is. Voeg vervolgens een klein beetje water toe.
- Kruid het gerecht verder met 4 tl sojasaus, 4 tl oestersaus, 1 tl zout, 1 tl kippenbouillonpoeder en een snufje suiker.
- Voeg opnieuw de kip toe aan de groenten in de wok en roer nog enkele minuten goed om op middelmatige temperatuur.
- Tenslotte, voeg de lente-uitjes en de pinda’s toe.
Serveer met rijst