Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g Rijstnoedels
- 300 g Biefstuk, in reepjes gesneden
- 5 Teentjes knoflook, fijngemalen of klein gesneden
- 1 tl Fijngesneden citroengras (het witte middelste stukje gebruiken)
- 150 g Wortel, Julienne gesneden
- 150 g Komkommer, julienne gesneden
- 150 ml Warm water
- 1 Limoen, uitgeperst
- 5 el Suiker
- 1 Fijngesneden rode chilipeper
- 150 g Taugé
- 2 Takjes verse muntbladeren kleingesneden
- 2 Takjes verse koriander kleingesneden
Bereidingswijze
- Laat de rijstnoedels een tijdje weken in lauwwarm water (circa 20 minuten) en kook ze vervolgens in circa 2-3 minuten gaar. Giet ze af en laat ze even afkoelen totdat ze lauwwarm zijn.
- Maak de marinade voor het biefstuk door 4 el Vietnamese vissaus te vermengen met 2 teentjes gemalen knoflook en 1 tl fijngesneden citroengras. Snijd de biefstuk in reepjes en marineer de biefreepjes in de marinade.
- Snijd de wortel en komkommer mooi julienne. Dit betekent dat je er hele lange dunne reepjes van maakt. Dit kun je met de hand doen, maar je kunt ze vaak ook al kant-en-klaar vinden in de supermarkt.
- Maak nu de dressing/saus (nước mắm pha). Neem 150 ml warm water en vermeng 5 el vissaus erdoorheen. Voeg vervolgens 3 fijngemalen teentjes knoflook, het limoensap van 1 limoen, 5 el suiker en 1 tl sambal erbij. Vermeng dit geheel goed en voeg als laatste nog een fijngesneden rode peper erdoorheen. Meng het nog een laatste keer. Zet je dressing nu even aan de kant.
- Verdeel de lauwwarme rijstnoedels over 4 kommen en verdeel vervolgens ook de wortels, komkommers en taugé over de rijstnoedels.
- Verwarm wat arachideolie in een wok en wok hierin de biefreepjes in circa 2 minuten gaar. Je kunt hier vervolgens ook nog even je pinda’s kort in roosteren.
- Verdeel nu ook de biefstukjes over de 4 kommen, bovenop de noedels en de groenten.
- Verdeel als laatste de verse kruiden, de geroosterde pinda’s en de gebakken sjalotjes over de gerechten.
- Serveer de kommen aan je gasten en serveer de nước mắm pha saus in een aparte kom zodat ze deze zelf eroverheen kunnen gieten.
Smakelijk eten!