Ingrediënten voor 2 personen
- 15 g Citroengras (Sereh), in blokjes van 2 cm
- 2,5 cm Galanga, in grove blokjes gesneden
- 5 g Korianderwortel, in grove blokjes gesneden
- 45 g Champignons, gesneden
- 160 g Kipfilet, in blokjes gesneden
- Limoensap, naar smaak
- 1 Rode ui, gesneden in halve maantjes
- 2 g Korianderblaadjes
Bereidingswijze
- Meng de kippenbouillon met de kokosmelk en breng het geheel aan de kook in een soeppan.
- Kneus het citroengras (sereh) even met de achterkant van een mes en snij in stukjes van circa 2 cm. Voeg het citroengras, de kaffir-limoenbladeren, de galangawortel, de korianderwortel en de champignons toe. Laat dit een paar minuten doorkoken.
- Voeg de kipfilet toe en laat zachtjes doorkoken totdat de kipfilet gaar is.
- Voeg de kokoscrème toe
- Laat de gedroogde pepers een paar minuutjes in lauwwarm water wellen en snijd ze fijn. Wil je de soep niet té pittig maken, verwijder dan de zaadlijstjes van de pepers. Breng de soep op smaak met vissaus, limoensap en voeg de pepers en ui toe.
- Serveer de soep in een kom en garneer met korianderblaadjes.
Kin khao hai aroy! (oftewel: Smakelijk eten!)
Serveertip: Volgens traditioneel Thais gebruik kun je het citroengras, de galangawortel, de korianderwortel en de kaffir-limoenblaadjes in de soep laten. Echter zijn deze niet eetbaar, dus laat je gasten dit wel even weten!