Ingrediënten voor 4 personen
- 1 Broccoli
- 200 g Peultjes
- 1 Courgette
- 1 Rode paprika
- 350 g Tempeh
- Halve rode peper
- 1 ui
- 2 Teentjes knoflook
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Was de groente, snijd de paprika, courgette in blokjes en maak van de broccoli kleine roosjes.
- Snijd de tempeh in reepjes, hak de rode peper fijn, snij de ui in blokjes en pers de knoflook.
- Verhit de Arachide olie in een wok en roerbak de tempé op matig tot hoog vuur krokant. Haal uit de pan en leg op een bord, laat uitlekken op keukenpapier.
- Doe sesamolie in de wok en fruit ui, knoflook en rode peper.
- Voeg de broccoli, peultjes, courgette, paprika en gembersiroop toe. Wok 5 minuten, totdat de groente, gaar en knapperig zijn.
- Maak ondertussen de satésaus.
- Roer de tempeh door de groente heen.
- Serveer de rijst met de roergebakken tempeh, groenten en satésaus