Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g runderlappen in stukken gesneden
- 450 g aardappelen in stukken van 2,5 cm
- 1 ui in partjes gesneden
- 1 rode peper in ringetjes
- 85 g ongezouten geroosterde pinda’s
Bereidingswijze
-
Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
Verhit 2 eetlepels kokosmelk (gebruik de room bovenop als die er is) in een grote pan met een deksel. Voeg de currypasta toe en bak gedurende 1 min. Roer vervolgens het rundvlees erdoor en bak totdat alles is dicht geschroeid.
-
Roer de rest van de kokosmelk erdoor samen met een half blikje water, de aardappelen, ui, limoenblaadjes, tamarinde, palmsuiker, vissaus en de meeste pinda’s. Breng aan de kook, dek af en laat het gedurende 2 uur op laag vuur pruttelen tot het vlees zacht is.
-
Bestrooi met gesneden chili en de resterende pinda’s en serveer met de jasmijnrijst.
Smakelijk eten!