Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g Verse zalm
- 4 Stengels lente-ui, in ringetjes gesneden
- 3 el Rijstazijn
- 1 Teentje knoflook, geperst
- Zout
- 250 g Dunne groene asperges, schoongemaakt en in stukjes van 4 cm
- 1 Gekookt ei, in plakjes
- 1 Avocado, in reepjes
- 2 Handjes gemengde bladsla
Bereidingswijze
-
Marineer de zalm met lente-ui in ringetjes, sojasaus, 2 el rijstazijn, yuzusap (Yuzu is een Japanse citrusvrucht, dit kun je ook vervangen door citroensap), sesamolie, geperste knoflook en 1 el witte sesamzaadjes. Laat de zalm minimaal 15 minuten marineren.
2. Kook ondertussen de sushirijst volgens de verpakking. Breng vervolgens op smaak met 1 el rijstazijn en zout.
3. Blancheer de groene asperges.
4. Verdeel de sushirijst over twee bowls en leg achtereenvolgens de gemarineerde zalm, de asperges, gekookt ei, avocado en wat gemengde bladsla erboven op.
5. Garneer je poké bowl met de Sriracha mayo, stukjes zeewierblad en wat witte en zwarte sesamzaadjes. Voeg naar smaak eventueel nog wat sojasaus toe.