De Indonesische keuken (in Nederland ook de Indische keuken genoemd) is zeer divers. Indonesië bestaat uit ongeveer 17000 eilanden, waarvan er zo’n 6000 bewoond zijn. Veel eilanden kennen hun eigen recepten, die met specifieke kruiden worden bereid. De keuken heeft onder invloed gestaan van de Chinese, de Indiase, de Arabische en ook de Nederlandse keuken. Elk heeft zijn bijdrage geleverd aan de grote verscheidenheid aan gerechten.
In de Indonesische keuken zijn Indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden worden schalen vol heerlijke Indische snacks zoals Pangsit, Risolles of Martabak Telor gepresenteerd.
Pangsit
(Snack / Tussengerecht)
Pangsit is de gefrituurde versie van de Chinese wonton.
Risolles
(Snack / Tussengerecht)
Risolles lijken op loempia’s, maar hebben een andere vulling en worden gepaneerd.
Martabak Telor
(Snack / Tussengerecht)
Martabak Telor zijn gevulde deegvelletjes met ei en groenten. Ideaal als vegetarische snack!