De Thaise keuken is geen homogene keuken. Wat de verschillende regionale keukens van Thailand wel met elkaar verbindt is dat zij de vijf fundamentele smaaksensaties met elkaar proberen te verenigen in een maaltijd, en soms ook binnen één gerecht: heet (pittig), zuur, zoet, zout en (optioneel) bitter. Ook het enthousiaste gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden in gerechten is wat de regionale Thaise keuken verbindt en apart zet van vele andere keukens. Kenmerkend voor de verschillende Thaise keukens is dat deze zich schikken rondom het gebruik van rijst (Thai: khao) als basisvoedsel.
Moo Ping
(Hoofdgerecht)
Moo Ping is Thais street food gemaakt van gemarineerd varkensvlees dat op de BBQ gegrild wordt.
Som Tam / Papajasalade
(Bijgerecht)
De Thaise keuken staat bekend om de perfecte combinatie van zoet, zuur, zout en pittig. En als er een gerecht is dat deze smaken omarmt, dan is het wel som tam, oftewel papajasalade. Som tam is perfect als voor- of bijgerecht van een Thais eetfestijn.
Mango Sticky Rice
(Nagerecht)
Een zachte, rijpe, zoete mango met gestoomde kleefrijst met kokossaus. Al dit lekkers wordt geserveerd op een bananenblad onder de naam mango sticky rice. Heb je dit eenmaal geproefd, dan ben je hooked voor het leven.