De Indonesische keuken (in Nederland ook de Indische keuken genoemd) is zeer divers. Indonesië bestaat uit ongeveer 17000 eilanden, waarvan er zo’n 6000 bewoond zijn. Veel eilanden kennen hun eigen recepten, die met specifieke kruiden worden bereid. De keuken heeft onder invloed gestaan van de Chinese, de Indiase, de Arabische en ook de Nederlandse keuken. Elk heeft zijn bijdrage geleverd aan de grote verscheidenheid aan gerechten.
Nasi Kuning
(Hoofdgerecht)
Indonesisch geurig rijstgerecht gekookt met kokosmelk en kurkuma, vandaar de naam Nasi Kuning.
Ajam Gurih
(Hoofdgerecht)
Ajam Gurih is een pittig kipgerecht dat wordt gestoofd in een kruidige saus met kokos.
Sambal Goreng Tempeh
(Hoofdgerecht)
Krokant gebakken reepjes tempeh omhuld met een zoet pittig stroperig ketjapsausje.
Atjar Ketimoen
(Bijgerecht)
Atjar (Indisch voor zuur) is een bijgerecht dat, door zijn zure en frisse smaak, uitermate goed past bij Indische, gekruide gerechten.