De Indonesische keuken (in Nederland ook de Indische keuken genoemd) is zeer divers. Indonesië bestaat uit ongeveer 17000 eilanden, waarvan er zo’n 6000 bewoond zijn. Veel eilanden kennen hun eigen recepten, die met specifieke kruiden worden bereid. De keuken heeft onder invloed gestaan van de Chinese, de Indiase, de Arabische en ook de Nederlandse keuken. Elk heeft zijn bijdrage geleverd aan de grote verscheidenheid aan gerechten.
Babi Ketjap
(Hoofdgerecht)
Babi pangang, varkensvlees in pittige rode saus, kennen we allemaal wel van de Chinees, maar ben je ook al bekend met Babi Ketjap? Dit is een gerecht uit de Indonesische keuken, gemaakt van varkensvlees en een lekkere, zoete sojasaus. Ketjap is een zoete sojasaus die veel wordt gebruikt voor Indonesische gerechten. Babi ketjap wordt vaak gegeten met rijst, nasi of bami.
Gado Gado
(Hoofdgerecht)
Gado Gado betekent letterlijk mix-mix. en is een vegetarisch gerecht en kan worden geserveerd met witte rijst of lontong.
Gebakken Banaan
(Tussen-/ Nagerecht)
In de Indonesische keuken wordt gebakken banaan ook als bijgerecht bij de rijsttafel geserveerd, het gerecht heet dan Pisang Goreng.